Din 2008, mai mulţi angajaţi ai primăriei, în frunte cu primarul Radu Ştefan Mazăre, sunt inculpaţi în poate cel mai mare dosar care a „lovit" Constanţa, cel al retrocedărilor.
De atunci nu s-a schimbat nimic, primarul este pe post, reales, funcţionarii şi-au păstrat locurile de muncă, procesul decurge cu suişuri şi coborâşuri, cu amânări sau termene săptămânale. Un fapt nesesizat până acum ne-a atras atenţia: pe site-ul primăriei Constanţa a fost publicată anexa la Dispoziţia nr. 2078/10.09.2012 - regulamentul intern al aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa. Vastul document conţine şi prevederi legate de răspunderea penală. Redăm în continuare conţinutul integral al acestui pasaj: „Capitolul IV - Răspunderea penală
Art. 120 (1)- Răspunderea salariatului pentru infracţiunile săvârşite în timpul serviciului sau în legătură cu atribuţiile funcţiei publice pe care o ocupă se angajează potrivit legii penale.
(2) De la momentul începerii urmăririi penale, salariatului în regim contractual i se poate suspenda contractual individual de muncă din iniţiativa angajatorului, iar în situaţia salariatului funcţionar public, dacă acesta poate influenţa cercetarea, Primarul are obligaţia să dispună mutarea temporară a acestuia în cadrul altui compartiment sau altei structuri fără personalitate juridică a Primăriei municipiului Constanţa.
(3) În cazul în care un salariat funcţionar public este trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natura celor prevăzute la art. 54 lit. h) din Legea nr. 188/1999 Statutul funcţionarilor publici actualizat, persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune suspendarea funcţionarului public din funcţia publică pe care o deţine.
(4) Dacă instanţa judecătorească dispune achitarea sau încetarea procesului penal, suspendarea din funcţie încetează, iar