Premierul spune că se va constata că aşa-zisul cumpărător nu a avut nici bani, nici intenţia de a cumpăra combinatul
Chiţoiu: Câştigătorul a prezentat o scrisoare de bonitate. Suntem obligaţi de lege să aşteptăm 10 zile
Diaconescu: Din contract lipsesc clauze, prevederi şi anexe. Este total diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizare
Licitaţia Oltchim nu s-a finalizat ieri dimineaţă, aşa cum era de aşteptat, prin semnarea contractului de privatizare, premierul având suspiciuni că Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, n-ar avea bani pentru achitarea acţiunilor, aşa cum n-ar fi avut nici intenţia serioasă de a cumpăra combinatul.
Premierul a declarat că privatizarea Oltchim va fi reluată la începutul anului viitor şi că va fi nevoie de un partener strategic puternic. "După ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a activa ca acţionar majoritar la Oltchim, Guvernul va aproba măsurile pentru a menţine combinatul şi pentru a intra într-o procedură specială prin care să se salveze locurile de muncă, urmând a se găsi un investitor serios. (...) Nu a preluat, că nu are nici cele 45 mil. euro pentru acţiuni, nu are nici cele 100 milioane pentru Arpechim, nu are cele 150 mil. euro pentru restul datoriilor, cum sigur, poate că domnul Videanu îi are, dar e greu să vii să plăteşti cash", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.
Declaraţia premierului a survenit celei în care Dan Diaconescu a acuzat că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.
"Nu am putut semna acest contract, întrucât lipsesc clauze, prevederi şi anexe, iar tot contractul este diferit faţă de cel pe care l-am agreat când am participat la privatizarea Oltchim", a declarat ieri Dan Diac