Conducatori auto, biciclisti si pietoni provoaca intentionat acrosaje pentru a cere apoi bani ca sa renunte la plangerile penale. Mai jos, cateva tehnici intens folosite si sfaturi care va pot ajuta sa nu deveniti victime.
1. Prima categorie de accidente provocate intentionat se produc in intersectii sau pe marile artere cand se trece de pe o banda pe alta.
“Un sofer, care avea prioritate, mi-a facut semn sa intru in fata lui ca sa ies din ambuteiaj. I-am multumit. Am intrat pe artera si imediat ma trezesc tamponata de acelasi conducator auto cu un Hyundai. Nu-mi venea sa cred, nu stiam ce s-a intamplat. Soferul s-a dat jos din masina si a inceput sa tipe la mine ca el avea prioritate”, ne povesteste Corina Tataru (28 de ani).
Timp de cateva minute cei doi s-au certat, moment in care soferul cu Hyundai a venit cu propunerea. „Imi dai 3.000 de euro si nu depun plangere. Repar eu masina si tu ramai si cu carnetul. Scapi de probleme”, sustine Corina. Aceasta a oferit 1.000 de lei a doua zi soferului cu Hyundai pentru a evita complicatiile.
In acest caz, vanatorul de accidente se baza pe faptul ca Politia ridica permisul soferului care nu acorda corect prioritate.
FOTO: Asa arata unul dintre automobilele reclamate de soferi ca ar fi folosit pentru provocarea unor accidente auto
2. Santajul cu certificat medical
Cea de-a doua categorie de escrocherii auto cuprinde tot acrosajele rutiere, doar ca acum soferul care vrea sa fie lovit face rost si de un certificat medical ca ar fi grav ranit in urma incidentului si are nevoie de spitalizare.
„Am lovit o masina in partea laterala dreapta si i-am indoit bara, o aripa, i-am spart farul, indoit capota si deteriorat airbagurile de la volan si de la pasagerul din dreapta. Femeia de la volan mi-a raspuns ca o doare piciorul si nimic mai mult. Am sun