Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat Vaticanul despre cazul Colegiului "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe, calificând drept "grav faptul că statul român, utilizând justiţia ca unealtă, doreşte să naţionalizeze din nou un imobil al bisericii, al comunităţii".
Potrivit unui buletin informativ transmis, marţi, de UDMR, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a participat, alături de Vincze Lorant, secretar pentru relaţii internaţionale al formaţiunii, la Congresul Internaţionalei Creştin-Democrate, care a avut loc la Roma, la sfârşitul săptămânii trecute.
Cei doi au avut întâlniri cu mai mulţi lideri de partide din această organizaţie, cărora le-au prezentat situaţia politică din România, "insistând asupra problemelor apărute în domeniul respectării drepturilor minorităţilor şi asupra cazului Miko", care, în opinia UDMR, este "un exemplu de nesocotire a principiului dreptului de proprietate privată".
Totodată, Kelemen Hunor i-a prezentat o informare în legătură cu acest caz cardinalului Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului pentru Cultură al Sfântului Scaun.
"În timpul vizitei la Roma, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost primit, la Vatican, într-o audienţă privată, de cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului pentru Cultură al Sfântului Scaun. Kelemen Hunor l-a pus la curent pe cardinal cu evoluţiile politice din România. El a scos în evidenţă faptul că, în România, criza economică a provocat o criză socială şi morală care va putea fi depăşită numai peste mult timp şi cu sacrificii. Preşedintele UDMR a exemplificat criza morală cu ajutorul cazului Miko. El i-a vorbit cardinalului Ravasi despre istoria zbuciumată a liceului din Sfântu Gheorghe. Kelemen Hunor a calificat drept grav faptul că statul român, utilizând justiţia ca unealtă, doreşte să naţionalizeze din nou un imobil al bisericii, al comunităţii", se ara