Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) înseamnă pentru newyorkezul de rând o mare bătaie de cap. Estul central al insulei Manhattan, zona unde se află sediul organizaţiei, este închis traficului auto, cu efect în cascadă asupra restului insulei şi aşa extrem de congestionat. Se remarcă o prezenţă poliţienească întărită în gări şi în apropierea podurilor şi tunelurilor ce leagă Manhattanul de restul lumii.
Corespondentul RFI la New York, Radu Tudor
E un prilej pentru Poliţia municipală de a-şi dovedi eficienţa şi a justifica investiţiile enorme făcute în ultimii ani pentru aparatura de monitorizare şi capacitate de intervenţie în situaţii de urgenţă.
Preşedintele Barack Obama se află aici încă de luni seară, dar nu va avea întâlniri între patru ochi cu nici un lider, alegând în plină campanie electorală, să ţină doar două discursuri marţi, primul de la tribuna plenului forului mondial, al doilea în cadrul sesiunii Iniţiativei Globale Clinton, unde va vorbi şi rivalul său, Mitt Romney.
"Adunarea Generală a Naţiunilor Unite reprezintă, ca de obicei, un prilej pentru preşedinte de a oferi un tur de orizont al situaţiei internaţionale şi de a sublinia rolul crucial al Americii în lume. Discursul se va referi la recentele tulburări din spaţiul islamic, în contextul mai general al tranziţiei democratice din regiune. Va fi exprimat faptul că SUA nu se retrag din lume şi că vinovaţii de acte de violenţă împotriva americanilor vor fi pedepsiţi aspru. În privinţa Iranului, preşedintele va sublinia încă o dată refuzul Teheranului de a-şi îndeplini obligaţiile internaţionale şi va profita de ocazie pentru a reaminti că Iranului nu i se poate permite să dezvolte şi să posede arma nucleară", a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney. New York, Radu Tudor, despre Adunarea Generală a ONU
Adunarea Generală a Organiza