Ministrul Economiei susţine într-un raport, că în cei trei ani de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană economia ţării a devenit mai competitivă pe plan internaţional datorită reformelor structurale şi politicilor de ameliorare a competitivităţii produselor şi serviciilor moldoveneşti pe pieţele externe şi interne.
Reformele structurale şi pro-active implementate de Ministerul Economiei pe parcursul celor trei ani de activitate (septmembrie 2009-septembrie 2012) au avut drept scop minimizarea efectelor crizei financiar-economice mondiale, readucerea economiei naţionale pe o traiectorie de creştere, precum şi crearea şi fortificarea premiselor pentru dezvoltarea unei economii durabile şi competitive.
„Măsurile întreprinse au permis atenuarea consecinţelor celei mai profunde crize economice de la declararea independenţei", susţine vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei.
Moldova poate face faţă unei noi crize?!
"Astfel, deja în anul 2010 a fost înregistrată o stabilizare a situaţiei, iar ulterior economia Republicii Moldova a revenit pe o pistă ascendentă, relansarea economică fiind însoţită de înviorarea activităţii investiţionale, sporirea volumului producţiei industriale, agricole şi a serviciilor, revigorarea comerţului exterior, diminuarea deficitului bugetar şi reducerea şomajului", a precizat ministrul Economiei.
În opinia lui Valeriu Lazăr, în anii 2010 şi 2011, Republica Moldova a înregistrat una dintre cele mai spectaculoase creşteri economice în comparaţie cu ţările din regiune.
Potrivit vicepremierului, economia ţării a devenit mai competitivă pe plan internaţional datorită reformelor structurale şi politicilor de ameliorare a competitivităţii produselor şi serviciilor moldoveneşti pe pieţele externe şi interne. "Abordarea „anti-criză", de care a fost marcat întreg setul de politici promovate, a creat