Reprezentanţii Primăriei Municipiului Zalău, organizatorii Festivalului Roman Zalău - Porolissum, au prezentat, azi, bilanţul celor trei zile ale evenimentului, dar şi motivele pentru care cred ei că acesta nu s-a bucurat de succesul scontat.
Aproximativ 1.000 de persoane. Doar atâţia s-au perindat, în cele trei zile cât a durat Festivalul Roman Zalău - Porolissum, la demonstraţiile de luptă, la paradă şi la celelalte activităţi din program. Acest "bilanţ" deloc măgulitor a fost făcut public chiar de către organizatori, Primăria Municipiului Zalău, care a organizat, marţi, o conferinţă de presă având ca temă rezultatele evenimentului. Potrivit administratorului public al oraşului, Radu Nistorescu, de vină pentru numărul mic de spectatori ar fi fost nu doar vremea anormal de rece pentru această perioadă - care a afectat în special ziua de vineri - cât şi preferinţele zălăuanilor pentru alt tip de evenimente. “Am avut duminică o întâlnire cu trupele de reconstituire istorică şi ne-au spus şi ele că nu putem avea un număr mare de participanţi, cum este la serbările cu mici şi bere, întrucât la asemenea festivaluri vin doar cei care gustă acest gen de eveniment. În condiţiile în care am avut cultură, nu mici, bere şi manele, era de aşteptat să nu avem atât de mulţi participanţi cum am fi dorit”, a declarat Radu Nistorescu.
CLICK AICI PENTRU GALERIE
De altfel, la această concluzie au ajuns şi reprezentanţii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, care organizează de câţiva ani un eveniment similar, Porolissum Fest. "Am ajuns la concluzia că pe Sălaj nu mai putem creşte. Publicul amator de festivaluri de reconstituiri istorice s-a selectat deja şi din păcate nu este foarte numeros", declara, chiar în prima zi a festivalului de la Zalău, Corina Bejinariu.
Pe lângă toate acestea, de vină pentru participarea atât de scăzută