Ce război civil?! S-a jucat unu' cu pistolul în parcare şi pistolul s-a descărcat. Exact asta spun şi eu. Cam mulţi se joacă cu pistolul, cam multe pistoale se descarcă şi... încă mai este timp până la alegerile parlamentare.
Când doamna Monica Macovei anunţă o nenorocire, trebuie să o luăm în serios. Este o persoană cât se poate de competentă şi are acces la informaţii interzise nouă, celorlalţi. Dar chiar fără declaraţiile doamnei Macovei din seara zilei de 12 august, sintagma „război civil" fusese lansată din ambele tabere.
Din 1990 până în prezent, adjudecarea puterii a avut loc în mod democratic, prin vot popular. Anul 2012 a adus noutăţi: „lovitura de stat", „război civil", boicotarea scrutinului. Din această perspectivă, privind către alegerile parlamentare din decembrie, este natural să ne întrebăm ce ne mai aşteaptă, ce surprize ni se mai pregătesc în culisele jocurilor politice, mai ales că semnele derapajelor şi colmatării mecanismului democratic nu lipsesc. Cred că suntem singurul stat al UE în care s-a ajuns la această percepţie a unui incredibil raport de excludere dintre statul de drept şi democraţie.
Prezentul articol este o abordare modestă, dar foarte concretă, a subiectului. Ne vom ocupa de aspectele îngrijorătoare din viaţa cotidiană a societăţii româneşti, unde se remarcă un cumul constant al potenţialului de violenţă în paralel cu vădita creştere a nepăsarii, neglijenţei şi superficialităţii organelor de ordine.
Povestea gloţului din parcarea supermarketului din Militari este cât se poate de neclară. Au fost lovite două maşini sau una singură? Câte gloanţe au fost? A trecut glonţul prin portieră? Unde a fost găsit glonţul? În partea din spate a caroseriei celei de a doua maşini? De la ce distanţă s-a tras? Desigur, expertiza balistică poate clarifica lucrurile, dar sunt şi întrebări la care se răspunde în absenţa