Un istoric, un matematician, un jurnalist şi mai mulţi economişti. Sunt doar câţiva dintre constănţenii care şi-au declarat intenţia de a candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie. O parte dintre ei sunt deja deputaţi sau senatori. Alţii, fără experienţă legislativă, vor un mandat în Parlamentul României. Cine sunt oamenii care vor să te reprezinte în Camera Deputaţilor şi în Senat? Ce studii, ce pregătire, ce educaţie are candidatul din colegiul tău? Îţi merită votul?
Liberalii, între istorie şi economie
Potrivit declaraţiilor liderului PNL Constanţa, George Dragomir, actualii parlamentari liberali constănţeni se vor înscrie în cursa pentru un nou mandat. În ceea ce-l priveşte, deputatul Colegiului 1, George Dragomir, este expert contabil din noiembrie 2000. Absolvent în 1990 al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi, Dragomir a terminat, în 2005, un master în Administraţie şi Guvernare, în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative - Universitatea „Ovidius" Constanţa.
Tot economist este şi Mihai Lupu, deputatul Colegiului 2. Liberalul a absolvit, în 1996, Academia de Studii Economice Bucureşti.
Spre deosebire de colegii lor care au preferat economia, liberalul Puiu Haşotti, actualul ministru al Culturii, este absolvent al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti. Doctor în ştiinţe istorice din 1995, Haşotti va candida pentru un nou mandat de senator.
Alte nume de liberali care se vehiculează în contextul alegerilor generale sunt cel al fostului consilier judeţean Dănuţ Zepa Antonoaea şi cel al consilierului local Radu Matei. Zepa Antonoaea, membru în Biroul Politic Teritorial al PNL Constanţa, este sociolog.
Radu Matei a urmat cursurile Universităţii Politehnice Bucureşti. Ulterior, a absolvit Administraţie publică europeană la Haga şi mai apoi un master în antropol