Zoica Petrea, în vârstă 61 de ani, din Suraia spune că pregătește gogoșari la oteț după o rețetă pe care o are de la mama ei și pe care o pune în practică cu succes, în fiecare an. Pentru această rețetă se folosesc 70 de gogoșari de mărime medie, adică aproximativ 6 kilograme, 1 kilogram de zahăr, unul de oțet, 9 linguri de sare grunjoasă, foi de dafin, boabe de piper, muștar și hrean. „Se spală gogoșarii, se curăță și se taie în patru. Într-un vas mare, larg se așează bucățile de gogoșari peste care se presară sarea și jumătate din cantitatea de oțet. Se amestecă și apoi se adaugă restul compoziției de zahăr și oțet. După ce s-au amestecat din nou se lasă la rece până a doua zi. Zeama care s-a lăsat se dă în câteva clocote, se lasă să se răcească și se pune peste gogoșarii care au fost așezați în borcane cu foi de dafin, boabe de piper și de muștar. Se închid bine borcanele și se bun în cămară. Ies dulci acrișori și sunt nemaipomeniți”, ne asigură Zoica Petrea. Femeia spune că de 20 de ani, de când a ieșit la pensie, trăiește din vânzarea legumelor pe piață și că aceasta a fost cea mai bună soluție pentru a-și întregi veniturile ținând cont că singura pensie pe care o primește este cea de la CAP.
Zoica Petrea, în vârstă 61 de ani, din Suraia spune că pregătește gogoșari la oteț după o rețetă pe care o are de la mama ei și pe care o pune în practică cu succes, în fiecare an. Pentru această rețetă se folosesc 70 de gogoșari de mărime medie, adică aproximativ 6 kilograme, 1 kilogram de zahăr, unul de oțet, 9 linguri de sare grunjoasă, foi de dafin, boabe de piper, muștar și hrean. „Se spală gogoșarii, se curăță și se taie în patru. Într-un vas mare, larg se așează bucățile de gogoșari peste care se presară sarea și jumătate din cantitatea de oțet. Se amestecă și apoi se adaugă restul compoziției de zahăr și oțet. După ce s-au amestecat din