Privatizarea Oltchim nu a făcut obiectul niciunei analize în CSAT şi nu a fost inclusă pe ordinea de şedinţă a viitoarei reuniuni a Consiliului, neexistând nicio solicitare a Guvernului în acest sens, anunță Administrația Prezidențială, dezmințind astfel informațiile vehiculate pe parcursul zilei de surse din mediul politic. Sursa: CODRIN PRISECARU
"Referitor la informaţia transmisă de mass-media luni, 24 septembrie 2012, privind trecerea pe ordinea de şedinţă a viitoarei reuniuni a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a subiectului privatizării Oltchim, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări: - privatizarea Oltchim nu a făcut obiectul niciunei analize în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi nici nu a fost inclus pe ordinea de şedinţă a viitoarei reuniuni a CSAT, neexistând nicio solicitare a Guvernului în acest sens", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.
Surse din mediul politic declaraseră că joi a fost convocată o reuniune a CSAT și că pe ordinea de zi ar putea fi inclus şi subiectul privatizării eșuate a Oltchim.
Şedinţa CSAT a fost convocată de către preşedintele Traian Băsescu pentru a se discuta achiziţia de avioane de vânătoare, acesta fiind singurul punct de pe ordinea de zi.
Dan Diaconescu a câștigat vineri licitația pentru privatizarea Oltchim, dar astăzi a refuzat să semneze contractul, invocând nereguli în redactarea acestuia. "Sunt aproape 100 de inadvertenţe în contracte. Lipsesc anexe, date, certificate. Nu ştim ce documente s-au luat din seifurile Oltchim şi ce s-a pus la loc. Este o batjocură de contract", a declarat Dan Diaconescu la ieşirea de la Ministerul Economiei.
CITIȚI ȘI: Victor Ponta: DD este înțeles cu Videanu. Democrat-liberalul: Ponta se poartă ca BulăVictor Ponta ia în considerare demiterea lui Daniel Chiţoiu dacă ministrul are o vină