Duckadam are la braţul drept un anevrism masiv de nouă centimetri pătraţi, situat pe artera axilară. Anevrismul conţine multe cheaguri de sânge şi a cuprins şi structuri nervoase.
"Extirparea anevrismului este o urgenţă pentru că există pericolul ca, în orice moment, să survină un accident vascular cerebral. Aceasta ar fi a patra operaţie suportată de Duckadam la braţul drept, dar este absolut necesară. Acum i se administrează anticoagulante. Operaţia presupune eliminarea cheagurilor de sânge şi punerea unei grefe artificiale", au declarat pentru Ring surse medicale din cadrul Spitalului Floreasca.
Helmuth Duckadam ar fi trebuit să fie supus unei intervenţii chirurgicale, ieri, însă medicii au amânat procedura.
"I s-a făcut o angiografie prin rezonanţă magnetică nucleară pentru a se vizualiza arterele, în scopul depistării stenozelor (îngustărilor patologice) sau anevrismelor (dilatărilor). I-a fost administrată o substanţă de contrast (gadoliniu) în imediata vecinătate a porţiunii examinate a vasului. Angio-RMN-ul este superior Angio-CT sau angiografiei convenţionale datorită simplităţii procedurii şi inofensivităţii substanţei de contrast. Din păcate, investigaţia a arătat leziuni pe vasele emergente de la aortă. Sunt şanse ca mâine (n.r. - azi), echipa medicală condusă de dr. Şerban Brădişteanu să-l opereze atât la braţ, cât şi la celelalte vase care au probleme. I se vor pune grefe artificiale, cel mai probabil proteze tubulare din material sintetic - decon -, biocompatibil şi impregnat cu colagen şi care are porozitate zero", susţin surse medicale.
Duckadam are la braţul drept un anevrism masiv de nouă centimetri pătraţi, situat pe artera axilară. Anevrismul conţine multe cheaguri de sânge şi a cuprins şi structuri nervoase.
"Extirparea anevrismului este o urgenţă pentru că există pericolul ca, în orice moment, să survină un