La 11.000 de kilometri de Statele Unite ale Americii, unde gimnastica este privită ca un sport-rege, Clubul de Gimnastică din Focşani supravieţuieşte şi se mândreşte cu sportivele care, de-a lungul anilor, urcă pe podium în competiţiile naţionale şi internaţionale. Un exemplu este Clubul Sportiv Şcolar de Gimnastică Focşani, unde, printre saltele vechi şi echipamente roase de antrenamente şi exerciţii, clubul de pe Milcov care a lansat-o spre marea performanţă pe marea campioană Gina Gogean se zbate în anonimat.
Dar sunt şi exemple de sportive care, cu multă muncă, vor să ajungă sus. În vârf. Clubul CSŞ Focşani a pierdut în ultimii zece ani nu mai puţin de 7 antrenori. Mădălina Racoş este una din acele copile, tot mai puţine, care acceptă să facă sa-crificii enorme pentru a ajunge campioană, o mică gimnastă care a fost testată de mai multe ori în cantonamentul Naţionalei de junioare a României, stagii care au avut loc la Izvorani. „Mădălinei îi trebuie o pereche de palmiere care costă 50 de euro. Un antrenor trebuie să rezolve şi partea tehnică. Părinţii Mădălinei sunt modeşti, iar palmierele se schimbă lunar. Ea lucrează cu aceste palmiere vechi, sunt tocite şi din această cauză, scapă bara“, spune antrenoarea Mariana Drăgan.
Iar Mădălina înţelege şi strânge din dinţi cu stoicism. „Trebuie să muncesc foarte mult şi să fiu rea cu mine şi să ajung undeva, sus. Chiar dacă mă doare undeva, strâng din dinţi şi nu spun. Visul meu cel mai mare este să obţin medalie de aur din Olimpiada din 2016. Domnul Belu ne spune mereu când plecăm la antrenament să ne uităm la un desen pe care îl avem în cameră cu Olimpiada de la Rio de Janeiro şi să ne gândim unde vrem să ajungem ca sportive“, a spus Mădălina Racoş.
Ajutor din Albion pentru club
Directorul CSŞ de Gimnastică Focşani, Adriana Lescovar are şi motive de satisfacţie. „Alina Popa şi A