Într-o țară civilizată, politica poate fi o curvă mai „soft”, mai „hard” sau combinată, în vreme ce într-o țară aflată pe buza prăpastiei bunului simț, politica este o târfă penală, peste limita suportabilului. Judecați dvs. unde se află România!
Sincer, eu m-am săturat să tot scriu despre domeniul șmecherilor ajunși, al nesimțiților care uită de unde au plecat. Așadar, cu voia dvs., astăzi voi aborda un alt domeniu, mult mai plăcut, mai meseriaș, mai sănătos și cu un fair-play peste ceea ce ne este cunoscut din viața de zi cu zi.
Duminică am asistat, în Craiova, la o demonstrație de lupte specifice artelor marțiale. Recunosc, fără teama de a fi judecat, că am fost fascinat de violență (în forma ei brută, care se manifestă prin filme). Am asistat, așadar, la o lecție de viață oferită de o lume pe care o intuisem doar pe micul sau marele ecran. Sportivii prezenți în capitala Olteniei, alături de antrenorii și medicii aferenți, mi-au „deschis” o viziune asupra unor aspecte interesante din societatea în care trăim. Am văzut copii, adolescenți ori adulți implicați afectiv și fizic în acest gen de activități. Suferința pierderii unui meci, dorința de a-ți depăși adversarul, pofta de viață care se poate observa pe fețele competitorilor, bucuria victoriei ori tristețea eșecului – toate sunt trăiri reale, cât se poate de umane. Am mai detectat și ceva ce lipsește clasei politice și întregii societăți: fairplay și moralitate.
Chestia e cât se poate de clară și de lăudabilă pentru acest județ, cunoscut drept unul al minerilor, al lui Călinoiu, Cârciumaru și al lui Condescu: din șapte participanți la această competiție, cinci au luat locul I, ceilalți văzându-se nevoiți, acum, să se mulțumească cu locul II. Faptic, luptătorii gorjeni participanți la etapa din Craiova sunt: Pecingină Vlad George (9 ani), Martău Richard Mihai (11 ani), Popescu Ionuț Mădălin (1