Procurorul DIICOT a cerut, miercuri, la primul termen de judecată pe fond a dosarului în care Mihail Boldea este acuzat de fraude imobiliare de aproape un milion de euro, declinarea cauzei de la ICCJ la Curtea de Apel Galaţi, ca urmare a faptului că acesta nu mai este deputat.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început dezbaterile pe fond în dosarul în care fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi.
Procurorul DIICOT a invocat o excepţie, arătând că instanţa supremă nu mai are competenţa legală de a judeca acest dosar, întrucât Mihail Boldea nu mai este deputat.
Dosarul în care este judecat Mihail Boldea a fost trimis de procurori la instanţa supremă întrucât la acel moment Boldea era deputat. Boldea, încarcerat la Galaţi, a trimis săptămâna trecută, din arest, demisia din Parlament, iar în 25 septembrie Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de deputat a acestuia şi a declarat vacant locul din colegiul 9, Galaţi.
Procurorul DIICOT a preciza că Mihail Boldea nu mai are calitatea de deputat, astfel că, la acest moment, competenţa de judecare a dosarului revine Curţii de Apel Galaţi, cerând ICCJ să-şi decline competenţa în favoarea acestei instanţe.
Judecătorii ICCJ au rămas în pronunţare, urmând să hotărască dacă dosarul lui Boldea va fi trimis la Curtea de Apel Galaţi.
Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonare