În cea de-a treia şedinţă a săptămâ-nii, cotaţiile futures de la Sibiu au variat iniţial mixt. După prânz s-a impus o direcţie predominant descendentă, influenţele externe înclinând balanţa către o evoluţie "roşie". În Europa, acţiunile s-au depreciat cel mai puternic raportat la ultimele două luni după ce Preşedintele FED Philadelphia a declarat, conform Bloomberg, că cea de-a treia rundă de achiziţii de obligaţiuni poate eşua în încercarea de stimulare a creşterii economice sau a pieţei muncii. Şi în Asia acţiunile s-au depreciat, pe fondul temerilor că măsurile gândite de băncile centrale nu vor fi de ajuns ca să impulsioneze creşterea economiei globale.
Variaţiile de la Sibex au părut să amplifice interesul speculativ astfel că lichiditatea era ceva mai ridicată. Datatele de la ora 17.00 indicau un număr de 1000 contracte, cu o valoare de 10,5 milioane lei.
Pentru derivatul pe Dow Jones se observau 337 de contracte încheiate pe scadenţa decembrie. Vânzătorii speculau scăderea Dow Jones care pierdea 25 puncte, şi era cotat la 13.375 puncte. În SUA fluctuaţiile erau modeste în condiţiile în care optimismul investitorilor privind stimularea economiei se pierde.
Speculatorii interesaţi de evoluţia cursului euro/dolar au mizat pe moneda americană, aceasta înregistrând creşteri. La jumătatea zilei, numărul de contracte era de 266 pe scadenţa decembrie. Euro se deprecia cu 0,35% şi valora 1,28650 USD. Pe pieţele externe moneda comună a căzut până la cel mai redus nivel din două săptămâni după ce Banca Centrală a Spaniei a declarat că produsul intern brut al ţării a scăzut într-un "ritm semnificativ", în al treilea trimestru, alimentând îngrijorarea că naţiunea nu va putea să-şi reducă deficitul. Euro şi-a extins cea mai lungă perioadă de scădere faţă de dolar din mai mult de şase săptămâni şi după ce guvernele din Germania, Olanda şi Finlanda au decl