UPDATE 19:16: Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, a declarat că în cazul în care procesul de privatizare a Oltchim nu se va încheia, vor fi folosite sume din fondul de privatizare pentru continuarea activităţii combinatului, pentru care este nevoie de notificarea Comisiei Europene (CE).
Chiţoiu a explicat, de asemenea, că activitatea combinatului va ajunge la capacitatea de 65% în cel mult o lună. Angajaţii îşi vor primi salariile restante după alocarea capitalului de lucru.
În cazul în care privatizarea va eşua, "Ministerul Economiei, prin OPSPI şi consiliul de administraţie, va stabili un program de restructurare a Oltchim", a mai explicat Chiţoiu.
Un eventual plan de restructurare a Oltchim trebuie să fie aprobat de reprezentanţii CE.
Ministrul Economiei a declarat, de asemenea, că nu are în vedere, în momentul de faţă, demiterea preşedintelui OPSPI, Remus Vulpescu. "Nu răspund acum. Pe mine mă interesează să terminăm privatizarea. Vorbim după", a declarat Chiţoiu.
UPDATE 17.10 Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a precizat, la solicitarea gândul, că reprezentanţii instituţiei au constant întâlniri "pentru a înţelege evenimentele politice şi economice".
UPDATE 16:55 Noul director general al Oltchim, Radu Olaru, care este fost director general adjunct la combinatul chimic din Rm Vâlcea, a declarat miercuri că Oltchim are nevoie de o amânare din partea băncilor la care combinatul are restanţe la credite. Valoarea datoriilor pe care Oltchim le are la nouă bănci se ridică la 130 de milioane de euro.
UPDATE 16:39 Fostul premier Emil Boc a criticat, miercuri, modul în care Guvernul a decis privatizarea combinatului Oltchim şi a spus că i se pare eronată strategia Executivului de a renunţa la conversia datoriilor AVAS şi cumpărarea Arpechim de la Petrom, transmite corespondentul Mediafax.
Emil Boc a declarat, într-o