Avocaţii lui Dan Diaconescu au solicitat menţionarea obligaţiilor vânzătorului şi cumpărătorului Oltchim în preluarea Arpechim, pentru reluarea activităţii în regim integrat şi includerea unei clauze pentru vânzător, prin care acesta să nu introducă societatea în insolvenţă, după cumpărare, a declarat avocatul Daniel Fenechiu, miercuri, la Ministerul Economiei.
‘Am făcut 21 de propuneri de modificare a contractului de vânzare cumpărare şi 15 propuneri de adăugare de texte noi. Sunt trei lucruri esenţiale pe care dorim să le clarificăm astăzi. Primul e legat de modalitatea concretă în care Oltchim va putea să achiziţioneze Arpechim. Al doilea aspect ţine de modalitatea de evoluţie a creanţelor, sunt 450 milioane euro datorii către AVAS, Salrom, Electrica, CFR. Ne dorim să stabilim un termen rezonabil, să nu ne trezim a doua zi cu cereri de insolvenţă, actualizare dobânzi. Mai discutăm despre cererea sindicatului de rezolvare a problemei cu salariaţilor. Ultimul lucru, care se discută acum, este situaţia actuală economică şi juridică a Oltchim. Am solicitat să ne comunice dacă au intervenit mutaţii în ceea ce priveşte evoluţia economică şi cea juridică’, a declarat Daniel Fenechiu.
De asemenea, acesta a precizat că o solicitare a sindicatelor, însuşită de potenţialul cumpărător, vizează preluarea Arpechim şi introducerea unei clauze care să prevadă neintrarea Oltchim în insolvenţă, după vânzare.
‘Sunt propuneri ale sindicatelor pe care noi ni le-am însuşit: păstrarea activităţii Oltchim timp de zece ani, acordarea tichetelor de masă de către MECMA înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare, respectarea legislaţiei muncii şi prelungirea contractului colectiv de muncă. De asemenea, este o solicitarea să se menţioneze obligaţiile vânzătorului şi cumpărătorului în preluarea Arpechim, pentru a se relua activitatea Oltchim în regim integrat, aş