Titlul corect, poate, ar fi fost, „Centrul Civic din Brașov a expirat“. Aparent, pare o forțare a notei, de dragul atragerii cât mai multor cititori. Culmea, acest titlu este „pe bune“!.
Planul Urbanistic Zonal pentru Centrul Civic al municipiului Brașov a expirat! Nu mai este valabil. Probabil (ca să nu spunem mai mult ca sigur), prinși de febra alegerilor locale, gluma numită Consiliul Local trecut (gașca de consilieri locali majoritari ai PDL, care nu a avut nicio inițiativă legislativă locală, de frică să nu-l calce pe bătături «a se citi interese» pe șeful de partid, primarul George Scripcaru), a votat tot ce a mișcat.
Iar totul se întâmplă în contextul în care există 20 de hectare de teren în această zonă, „amenajate“ conform unui Plan Urbanistic Zonal care a expirat, PUZ preluat prin Planul Urbaistic general …
Însă, interesele pentru Centrul Civic erau prea mari chiar și pentru fosta cooperativă a PDL, care nu și-a permis să bagatelizeze ceea ce ar trebuie să fie un punct de referință pentru ceea ce numim cu toții, cu mândrie, „Cetatea de la poalele Tâmpei“. Mă rog, ce a mai rămas din ea…
„Reprezentativ pentru Brașov este Centrul Vechi al orașului. Dar, aici, nu trebuie să mai facem nimic! Culmea este aceea că, în această zonă, mai importantă, a ajuns să fie inacțiunea! Nu mai trebuie să «facem» nimic! Nu mai trebuie să distrugem, cum s-a întâmplat în ultimii ani! Trebuie să conservăm ce există și să restaurăm clădirile reprezentative ale vechii Cetăți“, a declarat pentru newsbv.ro președintele Comisiei de Arhitectură a Consiliului Local Brașov, Ciprian Bucur.
Șeful acestei comisii, de arhitectură și urbanism, a pus, în cele din urmă, punctul pe „i“: În contextul în care toată lumea vorbește despre Brașov ca fiind o potențială «capitală culturală europeană», trebuie să avem în vedere și dezvoltare Centrului Civic. Aici trebuie să