Aşa cum promiteam săptămâna trecută, când mi-am scris părerea despre Sony Xperia U, săptămâna aceasta o să scriu despre HTC One S, telefonul pe care m-am bucurat să-l testez în ultimele 7 zile.
Este unul dintre telefoanele de top de pe segmentul smartphone-urilor. One S dispune de un ecran de de 4,3 inci, un Super AMOLED, prevăzut cu un panou Gorilla Glass pentru protecţie şi poate reda imagini la o rezoluţie de 540x960 pixeli, la o densitate de 256 ppi. În ciuda multistraturilor pe care le are, One S este incredibil de subţire, de doar 7,8 milimetri. Te gândeşti unde a încăput procesorul dual core de 1,5 GHz, memoria RAM de 1 GB, spaţiu de stocare de 16GB şi bateria, cele două camere dintre care una de 8 MP, ş.a.m.d. Este extrem de compact. Foarte elegant, atrage toate privirile din jur. Nu a fost persoană care l-a văzut şi nu a vrut să-l atingă. Arată mult mai bine decât multe din telefoanele existente pe piaţă. Aduce foarte, foarte mult cu Samsung Galaxy S2 ca design, dar parcă e mai rafinat.
Este plăcut şi la utilizare. Pe cele şapte paneluri poţi pune ce vrei şi ai spaţiu pentru cât mai multe scurtături, widgeturi şi aplicaţii care să ruleze în timp real. Capacitatea acestuia de multitasking este surprinzătoare. În acelaşi timp rula muzica, browserul de internet, messengerul, aplicaţia de facebook şi jocul NFS Shift fără probleme. Navigarea între aceste aplicaţii care rulau simultan a fost surprinzătoare. Nu mă aşteptam la aşa ceva pe un telefon.
Un alt lucru la care nu m-am aşteptat să meargă bine a fost bateria. Însă la un ritm destul de intens de utilizare, bateria a oferit o durată de utilizare până la descărcare completă de mai bine de 20 de ore.
Trecând la punctele slabe şi la HTC One S, ca şi la alte smartphone-uri, am fost dezamăgit de funcţiile primare ale acestuia. Aproape toată lumea s-a plâns că nu mă aude bine. Conectivita