Arhiepiscopia Timişoarei este acuzată că îşi face parte din salariile angajaţilor. Mai exact, din salariile asistentelor pe care le-a angajat la cele cinci centre educaţionale înfiinţate din bani europeni, printr-un proiect POSDRU.
Anul trecut, Arhiepiscopia Timişoarei a devenit unul dintre coordonatorii unui proiect POSDRU. În baza lui au fost înfiinţate 5 centre educaţionale, pentru copiii din familii cu probleme sociale. Cei 23 de angajaţi ai centrelor au avut o surpriză încă de la primul salariu.
Deşi în contractul de muncă scrie clar că delapidarea unui singur euro se pedepseşte, preoţii luau sume importante din salariile angajaţilor.
Adevărata spovedanie vine chiar de la unul dintre coordonatorii proiectului. Părintele Alin Cuza i-a şi explicat soţului uneia dintre angajate întregul mecanism prin care Arhiepiscopia face rost de bani.
"În mod intenţionat am construit un buget mai mare de salarii ca să găsim apoi înţelegere la oameni ca o parte din banii aştia să se întoarcă sub formă de donaţii", a spus părintele Cuza.
Acesta a recunoscut şi faptul că angajatele n-au primit chitanţe pe banii donaţi.
Un mecanism ilegal, pus în mişcare de Arhiepiscopie. Câteva rotiţe, însă, s-au oprit. Unele dintre angajate au refuzat să mai cotizeze. Rezultatul - coordonatorii proiectului s-au autoservit din contul lor. În mai, câteva dintre angajate au depus plângere la poliţie.
Ancheta este în derulare. Vinovaţii nu au fost încă pedepsiţi, dar centrele au fost închise. Prin urmare, până acum de suferit au avut doar copiii şi angajatele acestor instituţii.
Arhiepiscopia Timişoarei este acuzată că îşi face parte din salariile angajaţilor. Mai exact, din salariile asistentelor pe care le-a angajat la cele cinci centre educaţionale înfiinţate din bani europeni,