Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 septembrie - 8 octombrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
OLTENIA
Temperatura aerului va continua să crească uşor în ultimele zile ale lunii septembrie, maximele termice urmând să se situeze, în general, peste valoarea de 30 grade C. Prima decadă a lunii octombrie va aduce o răcire, mai pronunţată între 1 şi 4 octombrie. Spre finalul intervalului, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 22 de grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploii este aproape nulă până la sfârşitul lunii, apoi sunt de aşteptat ploi slabe.
MUNTENIA
Vremea va fi frumoasă şi caldă până spre sfârşitul lunii septembrie, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 30 de grade C şi minime de peste 14 grade C. Scăderea de temperatură din prima decadă a lui octombrie se va asocia cu creşterea probabilităţii de apariţie a ploilor, dar acestea vor fi de scurtă durată şi, în general, slabe cantitativ.
BANAT
În perioada 25-28 septembrie, temperaturile maxime medii vor creşte până la valori de 31…32 de grade C, vremea devenind deosebit de caldă. După 29 septembrie, va avea loc un proces de răcire treptată, iar în intervalul 6-8 octombrie valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de 21… 22 de grade C. Minimele termice vor creşte spre medii de 16…17 grade C în primele zile, după care vor scădea până în jurul valorii de 10 gr