Proiectul noii legi a sanatatii nu va fi aprobat anul acesta, dar reforma in domeniul sanitar este necesara pentru atragerea investitorilor, apreciaza Vassilis Chaniotis, directorul general al retelei de clinici Medsana.
Vassilis Chaniotis (foto) se afla la conducerea Medsana de mai bine de 15 ani. A urmarit in toti acesti ani dezvoltarea medicinei „la privat” care, la venirea sa in Romania, insemna o puzderie de cabinete individuale. Acum, piata serviciilor medicale private trece de 500 de milioane de euro, iar marii operatori detin lanturi de clinici si chiar spitale.
Anul trecut, circa 130 de milioane de euro au fost investiti pentru deschiderea a noua spitale private. Desi 2012 nu mai aduce aceeasi efervescenta in inaugurari, jucatorii din piata de servicii medicale private au in plan noi spitale.
Doua au fost deja deschise, in Brasov (Centrul de Diagnostic si Tratament Oncologic) si Bucuresti (Spitalul Medicover), iar pana la finele anului vor mai fi inaugurate cel putin inca doua. Este vorba despre un spital al furnizorului de servicii medicale Regina Maria (Spitalul de pediatrie si obstetrica Baneasa) si de un altul operat de Medas.
Serviciile spitalicesti din Romania ar putea atrage nu numai investitii de la jucatori deja prezenti pe piata, ci si de la operatori internationali, potrivit lui Vassilis Chaniotis.
„Odata cu noua lege a sanatatii, piata de servicii medicale spitalicesti din Romania va deveni foarte atractiva pentru marii operatori internationali de servicii medicale private care cu siguranta vor investi aici”, spune Chaniotis intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.
Managerul anticipeaza insa ca proiectul noii legi in sanatate nu va fi aprobat pana la finele anului, din motive politice. In plus, „aprobarea acestui proiect are un impact social mare”, afirma seful Medsana.
In conformitate cu intelegeri