Curry cu cartofi este un preparat consistent şi aromat, care poate fi servit simplu, alături eventual de o salată, sau ca garnitură pentru carne roşie sau peşte, scrie Mediafax.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
8 cartofi de mărime medie
4 morcovi
2 dovlecei de mărime medie
1 ardei gras roşu
2 cepe
3 linguri de pătrunjel tocat (facultativ)
1 litru de supă de legume
1 lingură de smântână proaspătă
Curry, ulei
Un pic de amidon
Mod de preparare:
Într-un wok (sau o cratiţă) se căleşte ceapa tocată în ulei. Se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi de mărime medie. Lăsaţi totul pe foc mic până vă ocupaţi de celelalte legume, amestecând din timp în timp.
Curăţaţi şi tăiaţi morcovul în rondele. Curăţaţi şi tăiaţi dovleceii în cuburi. Spălaţi ardeiul şi tăiaţi-l în lamele.
Puneţi legumele tăiate peste cartofi şi acoperiţi cu supă fierbinte. Săraţi, condimentaţi cu piper, curry (după gust) şi lăsaţi la foc mediu, acoperit cu un capac, amestecând din când în când.
Când legumele sunt fierte, dar ferme ca textură, luaţi câteva linguri de lichid, puneţi-l într-un bol şi amestecaţi cu amidonul. Acest sos se pune în mâncare pentru a o îngroşa puţin.
Adăugaţi pătrunjel, smântână şi mai condimentaţi după gust. Curry cu cartofi este un preparat consistent şi aromat, care poate fi servit simplu, alături eventual de o salată, sau ca garnitură pentru carne roşie sau peşte, scrie Mediafax.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
8 cartofi de mărime medie
4 morcovi
2 dovlecei de mărime medie
1 ardei gras roşu
2 cepe
3 linguri de pătrunjel tocat (facultativ)
1 litru de supă de legume
1 lingură de smântână proaspătă
Curry, ulei
Un pic de amidon
Mod de preparare:
Într-un wok (sau o cratiţă) se căleşte