Emmanuel Renaut, maestrul bucătar al celebrului restaurant francez "Flocons de Sel", care a primit anul acesta şi cea de-a treia stea Michelin, care atestă priceperea în arta culinară, a fost desemnat de colegi săi de breaslă drept cel mai bun bucătar francez, informează Mediafax.
Renaut împarte distincţia cu alţi trei maeştri bucătari - Jean-Francois Piège, o vedetă a unei populare televiziuni culinare din Franţa, Gilles Goujon şi Eric Frechon -, toţi fiind selectaţi din mai bine de 6.000 de aspiranţi la titlu din întreaga ţară.
Printre ceilalţi câştigători ai competiţiei anuale găzduite de revista franceză Le Chef se află şi două femei: Claire Heitzler de la restaurantul parizian "Lasserre", care este expertă în aluat franţuzesc, şi Estelle Touzet, somelier al restaurantului "Le Meurice" din Paris.
Lui Emmanuel Renaut i-a fost acordată cea de-a treia stea Michelin, în ediţia din 2012 a ediţiei franceze a Ghidului Michelin. Prestigioasa distincţie i-a fost înmânată lui Renaut pentru talentul său extraordiar în domeniul bucătăriei savoiarde, restaurantul său, "Flocons de Sel", fiind cel de-al 26-lea local francez care are în palmares trei stele Michelin. Acesta este şi numărul maxim de stele acordat de celebrul Ghid Roşu Michelin.
Ghidul Roşu Michelin este cel mai vechi şi mai bine cunoscut ghid al hotelurilor şi restaurantelor din Europa, fiind şi cel care acordă celebrele "stele Michelin". El este publicat anual de către compania producătoare de anvelope Michelin, în mai multe ţări.
Emmanuel Renaut, maestrul bucătar al celebrului restaurant francez "Flocons de Sel", care a primit anul acesta şi cea de-a treia stea Michelin, care atestă priceperea în arta culinară, a fost desemnat de colegi săi de breaslă drept cel mai bun bucătar francez, informează Mediafax.
Renaut împarte distincţia cu alţi trei maeştri bucătari - Jean-Francois