UPDATE Jandarmii au dus la audieri un grup de 14 persoane care a venit la Oltchim din Ploieşti, fără a avea legătură cu angajaţii Oltchim. Persoanele respective avea bannere şi pancarte şi au continuat să scandeze pe platforma combinatului, chiar dacă liderul sindical care organizase protestul retrăsese angajaţii Oltchim şi anunţase încheierea protestului. Cei 14 nu aveau legătură cu protestul muncitorilor de la Oltchim, au explicat pentru gândul reprezentanţii Jandarmeriei Vâlcea.
Grupul respectiv a fost dus la audieri la Poliţia din Râmnicu Vâlcea, unde însă poliţiştii au stabilit că persoanele nu au încălcat nicio lege, astfel că nu i-au sancţionat.
Peste 500 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat din nou, miercuri dimineaţă, în curtea instituţiei, cerând lămuriri cu privire la situaţia combinatului.
Angajaţii au protestat faţă de neplata salariilor, dar şi faţă de situaţia incertă a proprietarului Oltchim, după ce Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru privatizare, dar nu a virat banii statului.
În jurul orei 11.00, după ce conducerea le-a promis salariaţilor că îşi vor primi tichetele de masă până vineri şi banii restanţi până pe 5 octombrie, majoritatea acestora s-au retras în combinat.
Au rămas în curte în jur de 20 de protestatari echipaţi cu pancarte, care însă nu erau îmbrăcaţi în uniformele Oltchim. Astfel, se presupune că nu ar fi vorba despre angajaţi ai Oltchim, ci impostori aduşi cu autocarele din alte localităţi, inclusiv de la Ploieşti. Aceştia au fost ridicaţi de jandarmi şi vor fi duşi la audieri.
Câţi angajaţi lucrează la Oltchim şi ce salarii restante au ei
La combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea lucrează 2.800 de persoane, la care se adaugă alte 600 de persoane care ar trebui să lucreze în sectorul petrochimic de la rafinăria piteşteană Arpechim. Astfel, în total, numărul an