Aproximativ 38 de milioane de lei a primit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea de la Casa Naţională, în urma unei rectificări bugetare. Din suma totală, 18 milioane de lei reprezintă credite de angajament, adică limita maximă a cheltuielilor ce pot fi angajate în timpul exerciţiului bugetar, iar restul de 20 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru plata unor servicii medicale. „În baza ordonanţei numărul 13 din 2012 s-au primit credite de angajament în valoare de 18 milioane. Din aceştia, 610 mii lei sunt pentru programul de HIV/SIDA, 4, 5 milioane pentru medicamente compensate şi gratuite, 841 de mii de lei pentru programul de hemofilie şi boli rare, 370 mii de lei pentru farmaciile care eliberează medicamente din cadrul programului de diabet, pentru bolnavii de cancer s-au primit 44 de mii de lei, pentru spitale s-au primit 10 milioane de lei, pentru hemodializă s-au primit 124 de mii de lei, pentru dispozitive medicale 200 de mii de lei, iar pentru laboratoarele de analize medicale suma de 150 de mii de lei“, a spus Mihai Copaci, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate.
Din restul de 20 de milioane vor fi plătite serviciile medicale raportate de următorii funrizori: farmacii – 5,3 milioane de lei; Programul de Oncologie – 970 mii de lei; Programul de Diabet – 800 de mii de lei; Laboratoarele de analize medicale - 150 de mii de lei; Spitale - 10 milioane de lei.
Aproximativ 38 de milioane de lei a primit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea de la Casa Naţională, în urma unei rectificări bugetare. Din suma totală, 18 milioane de lei reprezintă credite de angajament, adică limita maximă a cheltuielilor ce pot fi angajate în timpul exerciţiului bugetar, iar restul de 20 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru plata unor servicii medicale. „În baza ordonanţei numărul 13 din 2012 s-au primit credite de angaja