Cu chiu, cu vai, Consiliul Judeţean Dolj a reuşit să găsească un investitor care să concesioneze suprafaţa de şase hectare de teren de lângă Aeroportul Craiova, acolo unde mai-marii judeţului visau să apară hale şi locuri de agrement de zeci de milioane de euro, care să creeze mii de locuri de muncă. Până la urmă, s-au mulţumit cu un grec de 37 de ani, unic acţionar al unei firme cu o cifră de afaceri de nici 500.000 de euro.
Visele oficialilor CJ Dolj de a găsi investitori puternici pentru zecile de hectare de teren pe care le au şi care nu produc nici un leu s-au cam dezumflat. La prima licitaţie, acum mai bine de jumătate de an, singurul participant a fost firma Dedalus Tech. Cum legea prevede obligaţia de a avea cel puţin trei ofertanţi, licitaţia s-a reluat, iar reprezentanţii CJ au răsuflat uşuraţi. Cinci firme au depus oferte, numai că multe dintre ele nu aveau nici o legătură cu planurile de dezvoltare concepute de Consiliu pentru cele şase hectare. Zibet Exim, Dedalus Tech, N&C Audit şi Expertiză, Agricola Il Macchinone şi Garda Block s-au prezentat la licitaţie, toate din Dolj mai puţin Dedalus Tech, câştigătoarea licitaţiei. Dar şi ea are legătură cu Bănia, printr-un contract de prestări servicii semnat cu Fabrica de Avioane din Craiova, aşa cum vom vedea mai încolo. Revenind la firme, să spunem că a fost un fel de competiţie la respectiva licitaţie. Şi asta, pentru că N&C Audit şi Expertiză a fost descalificată pentru că nu a depus documentele, iar celelalte patru societăţi rămase în cursă erau departe de aşteptările CJ Dolj. Cu excepţia Dedalus Tech, toate celelalte voiau mai degrabă să cultive porumb şi floarea-soarelui pe terenurile unde trebuia să răsară, de fapt, hale industriale.
Zibet Exim, cu sediul social în Craiova, este deţinută de un grec, născut în Atena, cu domiciliul în Cluj, dar care face afaceri în Craiova. Firma are ca ob