România vrea să sprijine financiar eforturile făcute de comunitatea internaţională în privinţa refugiaţilor sirieni. Anunţul a fost făcut la Adunarea Generală a ONU de ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, care a condus delegaţia României.
La reuniunea de la New York au fost prezenţi peste 100 de şefi de stat şi de Guvern. România şi-a trimis ministrul de Externe, pe Titus Corlăţean. Şeful diplomaţiei române a ţinut un discurs în faţa Adunării Generale şi a avut întrevederi bilaterale, apoi a participat la o reuniune informală a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană, reuniune condusă de Înaltul reprezentant pentru Politică Externă, Catherine Ashton. La această întâlnire, Titus Corlăţean a indicat că România va sprijini eforturile făcute de câteva state vecine ale Siriei pentru refugiaţi.
Ministrul român a mai subliniat şi că Parteneriatul Estic al Uniunii este important, ca şi angajamentele luate de Uniune în privinţa Republicii Moldova şi a Georgiei, în special în ceea ce priveşte facilitarea obţinerii de vize. Corlăţean le-a mai vorbit omologilor europeni şi despre recenta vizită din Georgia şi a insistat ca statele membre să acorde sprijin pentru integrarea europeană şi euro-atlantică a acestui stat.
În faţa Adunării Generale a ONU, şeful diplomaţiei a declarat că România este serios preocupată de evoluţiile din Siria, care generează deja o contagiune în întreaga zonă. România consideră că cea mai potrivită este o soluţie politică. Ministerul de Externe i-a îndemnat cu câteva ore înainte pe cetăţenii români aflaţi în Siria să părăsească această ţară.
"Regret că această sesiune a Adunării Generale începe în umbra evenimentelor recente din Benghazi. Atacurile împotriva reprezentanţilor diplomatici sunt inacceptabile, sub orice motiv", a mai spus Titus Corlăţean, care a condamnat atacurile şi a transmis condoleanţe victimel