Studenţii Universităţii din Craiova revin în cămine. De ieri a început repartizarea camerelor, acţiune care a strâns zeci de cursanţi în faţa unităţilor de cazare încă de la primele ore ale dimineţii. Cu trolerele pline de haine, dar şi cu frigiderele şi cuptoarele cu microunde, tinerii au aşteptat în faţa unităţilor pentru a-şi lua locurile în primire.
În acest an, Universitatea din Craiova pune la dispoziţia cursanţilor 3.100 de locuri de cazare, ceea ce înseamnă acoperirea a doar 90% din cererile de cazare. Căminele continuă să fie preferate în opţiunile tinerilor atât pentru distracţie, cât mai ales pentru tarife. Un loc într-o cameră costă, în funcţie de gradul de confort, între 135 şi 245 de lei pe lună, la care se adaugă şi utilităţile de 50 - 60 de lei pe cameră. Ultimul preţ este aplicat la căminele de categoria I, care au beneficiat de investiţii substanţiale. Pe această listă se regăsesc unităţile de cazare 3, 6, 7, 12 şi 14, care dispun chiar de camere cu două locuri, dotate cu frigider, televizor, internet. În plus, în imobilele menţionate există şi maşini de spălat cu fisă şi câte o bucătărie pe fiecare nivel. Locurile se distribuie studenţilor cu cele mai mari medii, dar şi cadrelor didactice universitare care nu locuiesc în Craiova, după cum susţin reprezentanţii administraţiei căminelor.
Naveta cu electrocasnicele
în spate
Începând de la categoria a II-a de confort, dotarea camerelor revine chiriaşilor. Pe lângă cărţi, haine şi chiar cursuri, tinerii îşi aduc cu ei şi câteva electrocasnice. Prin urmare, maşinile studenţilor au avut pe bancheta din spate frigidere şi cuptoare cu microunde. Operaţiunea aceasta este făcută în fiecare an. „Este rău că nu putem să le depozităm aici. Nu avem aceeaşi cameră în fiecare an şi atunci când plecăm în vacanţă trebuie să luăm cu noi tot ce am adus. Cine nu are maşină şi mai es