Noile condiţii de organizare a licitaţiei de încredinţare a salubrizării Sucevei unei firme de specialitate au fost aprobate ieri, în Consiliul Local Suceava, cu o lună mai târziu decât se spera iniţial.
Mai exact, scoaterea la licitaţie a acestui serviciu urma să fie aprobată încă de la şedinţa de CL din luna august, dar atunci consilierii USL au votat amânarea proiectului, pentru a modifica caietul de sarcini şi contractul de salubrizare.
Modificările mult aşteptate au apărut după o lună de discuţii intense între consilierii USL, dar chiar şi ieri, pe ultima sută de metri, au mai fost introduse amendamente suplimentare.
Astfel, chiar de la început, preşedintele de şedinţă, liberalul Corneliu Vornicu, a venit cu o completare la criteriile de desemnare a operatorului de salubrizare, acesta urmând să aibă, în mod obligatoriu, “experienţă şi participare în proiecte de management integrat al deşeurilor finanţate de UE”.
Propunerea sa a fost primită cu surprindere de partenerii de coaliţie din PSD, care nu s-au lăsat mai prejos şi au venit şi ei cu un amendament, propus de Ovidiu Donţu, în baza căruia contractul de salubrizare poate fi reziliat de municipalitate în momentul în care va fi finalizată investiţia “Proiect integrat de management al deşeurilor în judeţul Suceava”, adică va fi pusă în funcţiune groapa de gunoi ecologică.
Cele două propuneri le erau cunoscute de fapt consilierilor USL, care le-au discutat îndelung, dar asupra căruia nu s-au înţeles, motiv pentru care nu erau incluse în proiectul de hotărâre. Cum o discuţie în contradictoriu între cei care au făcut proiectul nu ar fi dat deloc bine, ambele amendamente au fost acceptate, chiar dacă ideile respective nu erau acceptate de toţi cei din USL.
Măturatul manual, mai tare decât cel mecanizat
În vreme ce proiectul iniţial punea accentul pe folosirea utilajelor