Populaţia scade, numărul aleşilor creşte. Nu e o regulă europeană, ci una 100% autohtonă, care se va aplica la alegerile din 9 decembrie şi care ne va scoate din buzunare, anul viitor, cu 56 de milioane de lei mai mult decât anul acesta. Şi asta în condiţiile în care românii au votat în 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari. Populaţia scade, numărul aleşilor creşte. Nu e o regulă europeană, ci una 100% autohtonă, care se va aplica la alegerile din 9 decembrie şi care ne va scoate din buzunare, anul viitor, cu 56 de milioane de lei mai mult decât anul acesta. Şi asta în condiţiile în care românii au votat în 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari.
Datele preliminare ale recensământului din acest an arată că populaţia României a scăzut de la 22 de milioane la 19 milioane. Asta înseamnă că şi numărul persoanelor care vor avea drept de vot la alegerile din 9 decembrie va fi mai mic. În ciuda acestor date însă, numărul de parlamentari care vor munci sau se vor face că muncesc în vastele saloane ale Casei Poporului va fi mai mare cu 81.
Astfel, conform calculelor făcute de fostul şef al Autorităţii Electorale Permanente, Alexandru Radu, din 2013 vom avea în Parlament nu 300 de aleşi, aşa cum au votat românii la referendumul din 2009, nici 469, câţi sunt acum, ci 550. “Simulările efectuate de echipa mea de cadre didactice atestă faptul că este posibil ca numărul parlamentarilor în noua legislatură să ajungă la peste 550”, ne-a spus Alexandru.
Pentru că legea nu a fost modificată şi pentru că parlamentarii nu au ţinut cont de dorinţa românilor de a micşora numărul de aleşi, anul viitor vom scoate din buzunare un total de 379,4 milioane de lei, cu 56 de milioane mai mult decât în acest an.
Raţionamentul e simplu: dacă 469 de deputaţi şi de senatori au avut la dispoziţie în, 2012, 323,5 milioane de lei, adică 689.756,50 de lei de persoană