Din cei 20 de miniştri ai Executivului condus de Victor Ponta, asupra a 14 dintre ei există dubii că ar fi oneşti, corecţi şi de bună credinţă Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Trei miniştri fac tranzacţii imobiliare ce ridică suspiciuni experţilor imobiliari. Unul ar fi fost colaborator al Securităţii. Unii au fost acuzaţi că au copiat pasaje din alte lucrări. Altora li se impută faptul că şi-au însuşit, ilegal, fonduri europene. Altul a sponsorizat din bani publici concertul de la Bucureşti al unei starlete. Un ministru trebuie să ia 60 de milioane de euro de la un om de afaceri care l-a împrumutat cu 300.000 de euro.
Aceasta este, pe scurt, radiografia celui mai "cinstit" guvern al României. După cele patru luni şi trei săptămâni de guvernare, se observă faptul că această echipă a fost încropită pe genunchi, la propriu, de către Ponta şi Antonescu în maşină, în timp ce se îndreptau spre Braşov, la o întâlnire electorală.
Incompatibilul
Mircea Diaconu, fostul ministru al Culturii şi încă senator PNL, refuză să respecte o decizie a Instanţei Supreme. Aceasta a dat câştig de cauză ANI, care a constat că Diaconu a deţinut, în acelaşi timp, două funcţii incompatibile, cea de parlamentar şi cea de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. Mircea Diaconu a fost sfătuit de Ponta să-şi dea demisia.
Studiosul
Lui Dan Şova, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, îi place să aibă CV-ul plin. El şi-a trecut un master la care nu a obţinut diploma. După ce şi-a modificat CV-ul, Şova a spus că a fost la studii, la Londra, din pasiune. Şova este un vânzător de imobile acerb: şapte a tranzacţionat în ultimii ani. El e şi puţin rasist, asta susţin evreii.
Întreţinutul
Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării, este sărac. Norocul lui e că are o nevastă bogată. Viorica Dobriţoiu este acţionară la o firmă care are şase contracte cu Ministerul Transpo