Profesorii universitari anchetaţi pentru corupţie percepeau între 300 şi 500 de euro pentru a trimite prin SMS răspunsurile la examene şi între 1000 şi 3000 de euro pentru diploma de licenţă, potrivit procurorilor.
În unele situaţii nici nu era nevoie de prezenţa la evaluări, iar studenţii ar fi primit direct diplomele în schimbul banilor. Potrivit IGPR, cercetările procurorilor au pornit de la mai multe plângeri ale studenţilor care au reclamat că li s-au solicitat bani în schimbul admiterii sau chiar a prezenţei într-un examen. Totdată, unii angajaţi ai administraţiei facultăţilor ar fi pretins bani în schimbul diplomei de licenţă.
Prodecanul universităţii private Bioterra din Bucureşti este cercetat pentru fapte de corupţie şi fals, iar poliţiştii au efectuat joi percheziţii la domiciliul acestuia din zona Drăgăşani din judeţul Vâlcea, au declarat surse din cadrul anchetatorilor. Prodecanul este acuzat că împreună cu decanul ar fi acordat note mari la examenul de licenţă în schimbul unor sume de bani primite de la studenţi.
Percheziţiile au avut loc în această dimineaţă în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Olt, iar mai multe persoane acuzate de luare de mită, corupţie şi fals au fost duse la audieri, potrivit unei comunicări oficiale a IGPR.
Rectorul Universităţii private Bioterra din Bucureşti, Cornel Trandafir, a declarat pentru Agerpres că întreaga conducere a instituţiei de învăţământ superior este interesată de clarificarea problemelor apărute la universitate. "În prezent sunt percheziţionate toate secretariatele facultăţilor noastre. Şi noi suntem interesaţi să fie clarificată problema. Este vorba de o publicitate negativă la adresa universităţii noastre. Este un blam care va cântări foarte greu în opţiunile viitorilor candidaţi. Chiar dacă ancheta se confirmă sau nu se confirmă, răul este făcut", a spus rectorul.
"În cauză se efe