Felix J. Palma este un reputat scriitor spaniol, autorul bestsellerului „Harta timpului", care a fost publicat în 25 de ţări şi a fost recompensat cu o serie de premii prestigioase. Prozatorul s-a aflat zilele acestea la Bucureşti pentru a-şi lansa o nouă carte, intitulată „Harta cerului", prilej cu care a acordat un interviu „României libere".
Lucrările lui Felix J. Palma sunt un amestec inedit de literatură fantastică şi romance creând astfel un gen plăcut cititorilor de ambele sexe. Dacă bărbaţii sunt foarte interesaţi de latura SF a scrierii, doamnele vor găsi mereu plăcută povestea de dragoste nelipsită din romanele sale. În noul său volum, „Harta cerului", care a văzut de curând lumina tiparului la Editura Trei, Felix J. Palma îl are ca personaj central pe marele scriitor de science-fiction H.G. Wells. Despre noua sa carte şi despre părintele literaturii SF am vorbit şi noi cu scriitorul spaniol.
Ce v-a fascinat atât de tare în scrierile lui H.G. Wells?
Wells este unul dintre autorii mei preferaţi încă de pe când eram copil. El a fost fără îndoială un vizionar, care practic a pus bazele literaturii SF împreună cu Jules Verne. Şi înclin să cred că a făcut acest lucru chiar fără să-şi dea seama. În plus, el a creat şi un sub gen al literaturii SF, şi anume tema călătoriei în timp, inventând chiar o maşină cu care personajele sale să poată voiaja. El a inventat călătoria în viitor, într-o lume îndepărtată în timp şi-n spaţiu, dar ceea ce urmărea de fapt era să facă o critică socială, prin aceste parabole SF el punând la zid societatea victoriană foarte rigidă, foarte încorsetată. În tentativa lui de a critica societatea vremurilor sale (el nu a abandonat de altfel niciodată pamfletele politice), este posibil să nu fi realizat că a creat astfel un nou gen literar. Aşa că mie mi s-a părut normal să aduc un omagiu acestui titan al literaturii