In acest weekend Targul Slow Food “Roadele Pamantului” de la Brasov aniverseaza 40 de editii. La eveniment participa cu produse alimentare 40 de mici producatori locali sau veniti din alte regiuni ale tarii, un numar dublu fata de editia de debut, din aprilie 2009. Cum suntem in perioada proviziilor de toamna, la aceasta editie vor fi produse specifice anotimpului: zacusca cu ghebe, gemul de merisoare cu ardei iute (Suceava), sucul de rosii bio cu busuioc, pasta de gogosari cu ghimbir si ienibahar (Tecuci) sau salata de gogosari in sos de mustar (Vrancea).
Ca de obicei, producatorii participanti ofera specialitati din carne, branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, mezeluri traditionale din Tara Barsei si Harghita, paine pe vatra cu secara sau cartofi, turta dulce, produse apicole, pastrav afumat, legume si fructe, vin, palinca, prajituri de casa sasesti ori maramuresene si multe altele. Targul e deschis atat sambata, cat si duminica in intervalul orar 10.00-16.00. Targul e organizat de Asociatia Roadele Pamantului, Conviviumul Slow Food Brasov si Primaria Municipiului Brasov.
In acest weekend Targul Slow Food “Roadele Pamantului” de la Brasov aniverseaza 40 de editii. La eveniment participa cu produse alimentare 40 de mici producatori locali sau veniti din alte regiuni ale tarii, un numar dublu fata de editia de debut, din aprilie 2009. Cum suntem in perioada proviziilor de toamna, la aceasta editie vor fi produse specifice anotimpului: zacusca cu ghebe, gemul de merisoare cu ardei iute (Suceava), sucul de rosii bio cu busuioc, pasta de gogosari cu ghimbir si ienibahar (Tecuci) sau salata de gogosari in sos de mustar (Vrancea).
Ca de obicei, producatorii participanti ofera specialitati din carne, branzeturi din lapte de vaca, oaie sau de capra, mezeluri traditionale din Tara Barsei si Harghita, paine pe vatra cu secara sau cart