Scandalul produs in aceasta dimineata in mai multe sedii ale Universitatii Bioterra ar putea avea bataie mai lunga decat pare: e vorba de scotoceli ample ale Politiei si Parchetului in hartoagele institutiei de invatamant, la pachet cu anchetarea unui mare numar de cadre ale acesteia. Oficial, se spune ca e vorba de o investigatie privind coruptie si spagi contra diplome, or, daca avem in vedere statutul Bioterra, e suficient pentru ca scandalul sa poata imbraca rapid forme politice, si asta in prag de alegeri.
Politistii si procurorii fac, azi, mai multe perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea si Olt, fiind vizate mai multe cadre didactice si salariati ai universitatii Bioterra, cercetati pentru fapte de coruptie si fals. In urma perchezitiilor vor fi duse la audieri 40 de persoane, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.
Alte informatii oficiale sau pe surse vorbesc de suspiciuni privind o noua fabrica de diplome, ceea ce inseamna ca, foarte curand, ar putea aparea pe piata nume importante care s-ar putea sa fi facut niscaiva facultati, masterate si doctorate mai pe langa lege.
Pentru cei mai putin familiarizati cu subiectul, universitatea Bioterra este una dintre cele mai controversate de la noi, prin lejeritatea obtinerii diplomelor, in primul rand; inca de acum 12 ani a existat un scandal si o ancheta pe teme asemanatoare, la institutia amintita. Bioterra a supravietuit, insa, si si-a continuat activitatea.
Printre absolventii faimosi se numara edilul Voluntarilor, Florentin Pandele, cel de la sectorul 3, Robert Negoita, ori fostul ministru interimar al Muncii, Nicolae Ivaschescu, oameni care si-au luat inclusiv doctorate pe baza studiilor absolvite la universitate. Pe langa ei, au mai trecut pe la Bioterra deputati, prefecti, subprefecti, multi alesi locali, secretari de stat ori directori in diverse ministe