Majoritatea celor care cer permise de şedere în Bucureşti provin din Moldova, Turcia, Israel şi Tunisia şi au venit la noi în ţară pentru studii universitare şi postuniversitare, informează Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Sursa: CODRIN PRISECARU
În această lună, atât IGI, cât şi Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti (DIMB) desfăşoară activităţi de informare a instituţiilor de învăţământ Bucureşti cu privire la regimul juridic aplicabil studenţilor şi elevilor străini care doresc să studieze în România.
"În cadrul întâlnirilor de lucru, au fost abordate subiecte de interes privind cadrul legislativ şi modificările în domeniul reglementării statutului juridic al studenţilor şi elevilor străini, identificarea unor soluţii în cazul transferurilor studenţilor între universităţi, aspecte generale privind condiţiile de angajare în muncă în perioada studenţiei", precizează reprezentanţii IGI.
Activităţile de informare au avut loc, până acum, la Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Farmacie "Carol Davila", Universitatea particulară "Spiru Haret" şi Universitatea Tehnică de Construcţii, însă vor continua şi în luna octombrie în celelalte centre universitare din Capitală. Scopul reuniunilor este de a preveni eventualele încălcări ale legislaţiei în domeniu de către viitorii studenţi şi şcolari.