Potrivit medicului Mihaela Nodiţi, coordonatorul proiectului din cadrul Clubului Soroptimist Internaţional Timişoara, care a făcut donaţia, recipientele sunt confecţionate din material textil şi se folosesc cu succes în lume de peste şase ani, în secţiile de neonatologie, pentru îngrijirea nou-născuţilor prematuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Aceşti «cocons» pe care i-am donat astăzi (marţi - n.r.) Clinicii Bega sunt folosiţi cu succes în lume de peste şase ani. Sunt confecţionaţi din material textil, flexibil, iar pereţii dau impresia nou-născutului că sunt uterul mamei, iar mijlocul dă impresia că acolo este lichidul amniotic. Aceste recipiente pot fi reglate în funcţie de mărimea copilului. Ele reglează somnul copilului şi refluxul gastric. De asemenea, se evită deformarea capului, pentru că se ştie că de multe ori copilul stă pe o parte sau alta şi în acest fel i se deformează capul", a declarat dr. Mihaela Nodiţi.
Donaţia a fost bine primită de medicii din Clinica Bega, aceştia spunând că până acum în jurul copiilor născuţi prematur se puneau scutece de pânză.
"Până acum nu am avut aşa ceva în clinică, iar donaţia este binevenită. Putem aşeza aceşti «cocons» direct în incubator, iar nou-născutul stă acolo ca în uterul mamei. Până acum am folosit scutece din pânză pe care le-am aşezat împrejurul copilului pentru a-i da impresia că este încă în uter", a declarat dr. Constantin Ilie, şeful Secţiei de Neonatologie din cadrul Clinicii Bega.
Potrivit lui Constantin Ilie, la Clinica Bega din Timişoara se nasc, anual, 80-100 de copii cu prematuritate extremă, iar mortalitatea este de circa 20 la sută.
Valoarea donaţiei este de 900 de euro.
Potrivit medicului Mihaela Nodiţi, coordonatorul proiectului din cadrul Clubului Soroptimist Internaţional Timişoara, care a făcut donaţia, recipientele sunt confecţionate din material