Deşi ne lasă gura apă doar când ne gândim la ele, multe alimente ne fac mai mult rău decât am crede, avertizează nutriţionistul Gheorghe Eisikovits, citat de provincianews.ro
„Mai toate alimentele pe care le îndrăgim sunt atât de nocive, încât e foarte greu să le pun într-un top", a remarcat specialistul.
În fruntea listei alimentelor nocive se află MARGARINA, deoarce conţine grăsimi vegetale hidrogenate.
Pe de altă parte, nutriţionistul consideră că ”Nu sunt bune nici GRĂSIMILE ANIMALE, mai ales cele de porc. Ni se pare că nimic nu e mai bun pe lume decât nişte slănină cu ceapă roşie, dar adevărul este că nu e deloc o mâncare sănătoasă".
Pe locul 3 se situează DULCIURILE, mai ales cele din cofetărie. „Dacă zaharicalele s-ar prepara aşa cum făceau mamele noastre acasă nu ar fi aşa rău, deşi chiar zahărul în sine este o otravă. Ar fi bine să se facă cu miere sau alţi îndulcitori naturali", a recomandat Eisikovits.
Urmează mâncărurile cu RÂNTAŞURI şi PRĂJELI pe care le găsim mai ales în localurile din oraşe.
Pe locul 5 se află alimentele preparate cu ULEI ÎNCINS, specifice fast-food-urilor.
În privinţa băuturilor răcoritoare, nutriţionistul atrage atenţia că „toate carbogazoasele sunt rele". Totuşi, cele mai nocive ar fi cele de tip COLA, care conţin cofeină, dar şi ENERGIZANTELE.
Dacă vrem să luăm masa în oraş,Gheorghe Eisikovits recomandă un grătar din carne slabă cu legume, iar ca băutură apă de izvor sau vin roşu.
„Eu sunt foarte radical în privinţa alimentelor. Dacă nu ne schimbăm radical regimul alimentar, o să clacăm cu toţii", a conchis nutriţionistul.
Citeşte şi:
Ce trebuie să NU mănânci pentru a avea un ABDOMEN PLAT
Deşi ne lasă gura apă doar când ne gândim la ele, multe alimente ne fac mai mult rău decât am crede, avertizează nutriţionistul Gheorghe Eisikovits, citat de provincianews.