Peste 100.000 de copii si adulti au sunat, de la inceputul anului, la numarul de telefon 116 111. Sunt raportate cazuri de abuz in familie, de abandon emotional sau unii copii suna doar ca sa se amuze.
Asociatia Telefonul Copilului (ATC) este singura organizatie non-guvernamentala din Romania care ofera servicii de consiliere, informare, indrumare si monitorizare in ceea ce priveste protectia drepturilor copilului si ale familiei, prin intermediul liniei telefonice gratuite la nivel national 116 111.
Numarul de telefon functioneaza zilnic, in intervalul orar 08.00 - 00.00.
Descarca gratuit ghidul inteligent pentru copii, tineri si adulti, pentru a descoperi cum poti iesi dintr-o multime de situatii neplacute evitand violenta verbala sau contracarand efectele ei.
Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.
116 111 este implementat in alte 19 state europene, iar in Romania, apelul catre 116 111 este gratuit oferit de Romtelecom si Cosmote.
"Noi ne-am manifestat deschiderea, am facut demersuri si am initiat discutii pentru a oferi acces gratuit catre 116 111 si din celelalte retele de telefonie. Raspunsul primit a facut referire la plata apelurilor, iar noi nu dispunem de fondurile necesare pentru a acoperi costurile unui trafic de apeluri pe care nici nu il putem estima. De asemenea, nu consideram ca "telefonul copilului 116 111", singurul serviciu social de acest tip la nivel national, este un serviciu pe care copilul trebuie sa il plateasca", a explicat, pentru Ziare.com, Catalina Florea, director executiv al Asociatiei Telefonul Copilului.
Cei 12 asistenti sociali si psihologi care ofera consiliere au de-a face cu cazuri diverse. Din fericire, numarul copiilor care suna pentru ca sunt abuzati de parinti