În penultima şedinţă a săptămânii, pe segmentul spot administrat de bursa sibiană au avut loc schimburi cu 173.970 de acţiuni ale operatorului (simbol SBX). Cotaţia acţiunii s-a devalorizat puternic, pierzând aproape 9%, până la o cotaţie de 1,02%. Preţul este foarte aproape de a scădea sub valoarea nominală, acţiunea Sibex pierzând mult din valoare în acest an. Practic, de la începutul anului cotaţia s-a depreciat cu peste 24%, sub influenţa rezultatelor financiare slabe şi a recentelor conflicte de la nivelul conducerii.
Pe segmentul derivatelor, nivelului de optimism al jucătorilor a fost alimentat de tendinţa ascendentă a cotaţiilor. Evoluţia pe creştere a adus pe piaţă cumpărătorii încrezători că direcţia va continua dar şi vânzătorii care au des-chis poziţii vânzând la cotaţii mari. După jumătate de şedinţă numărul contractelor era de 775 iar valoarea acestora de 8,1 milioane lei, total situat la nivelul obişnuit al ultimelor şedinţe la această oră.
Cea mai cotă de piaţă o avea derivatul pe indicele Dow Jones cu 371 de contracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia indicelui creştea cu doar 8 puncte, la 13.554 de puncte. Indicele s-a apreciat şi pe piaţa futures americană. Aşteptările pozitive au apărut după ce speculaţiile privind implementarea de noi măsuri stimulative pentru economie de către China au crescut. Un impact pozitiv a avut şi faptul că numărul cererilor de şomaj din SUA s-a redus cu 26.000, la 359.000, cu mult mai mult decât estimaseră analiştii.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 187 pe scadenţa decembrie Pentru aceasta, moneda unică se aprecia modest cu doar 0,01% şi era cotată la 1,28750 USD. Evoluţia de pe parcursul zilei a fost însă una mixtă, euro testând atât creşterile cât şi scăderile. Pe pieţele financiare externe moneda comună s-a tranzacţionat în apropierea minimului