Virginitatea târzie și crizele de personalitate le determină pe tot mai multe persoane să apeleze la perteneri sexuali-surogat. Dacă până acum definiția acestei meserii era confuză, misterul este elucidat cu ajutorul mărturiilor unor persoane care au trecut prin așa ceva.
Jurnalistul și poetul american Mark O’Brien a rămas paralizat, de la gât în jos, încă din copilărie. După ce și-a petrecut aproape toată viața în spitale, O’Brien trăiește, la maturitate, o depresie severă, pe fondul singurătății și a lipsei de afecțiune. Nu s-a putut bucura niciodată de o relație amoroasă și, din cauza bolii, i-a fost practic imposibil să aibă vreun contact sexual.
Ajuns virgin la 38 de ani, jurnalistului îi era rușine de propria sexualitate. ”Mi se părea că viața mea nu are niciun sens. Îmi doream să fiu iubit, mângâiat și prețuit, însă ura față de mine însumi și frica erau prea intense”, mărturisește O’Brien, citat de publicația Seven.
Partenerul sexual plătit, cel mai bun terapeut
După ce s-a sfătuit cu un psiholog, dar și cu un preot, jurnalistul s-a hotărât să apeleze la serviciile unui partener sexual-surogat, care să-l ajute să treacă peste traumele, temerile și depresiile legate de viața intimă.
Acest partener de sex a fost Cheryl Cohen Greene, o femeie în vârstă de 41 de ani, soția unui psihiatru. Ea se definește ca „un înlocuitor profesionist care îi ajută pe pacienții unei terapii sexuale să-și depășească inhibițiile”.
Partenerii-surogat, confundați cu prostituatele
Societatea însă, mai exact puținele persoane care au auzit de așa ceva, consideră partenerii sexuali surogat ca fiind un fel de prostituate, întrucât oferă servicii sexuale contra cost.
Administratorul unui site cu tematică sexuală, sacredsexuality.co.uk, o femeie care uneori lucrează ca partener-surogat, susține, pentru The Telegraph, că ”O prostituată este plătită pen