Oricât ai fi de cârcotaș, nu poți să nu remarci faptul că, în ultimii cinci ani, Râșnovul a înflorit. De la urbea cenușie, cu oameni triști că își pierd locurile de muncă, cu uzine devenite istorie – Romacril sau FSR, orașul s-a colorat și s-a înveselit, la propriu. De când Cetatea a revenit comunității, după un război îndelungat în instanță, în care și-a băgat coada și politicul, acum râșnovenii se pot lăuda că încep să se bată cu Casatelul Bran în privința numărului de turiști atrași în zonă.
Primăria Râșnov va schimba total înfățișarea centrului orașului, cu finanțare europeană. Este vorba despre modernizarea infrastructurii urbane în vederea stimulării investitiilor in zona si imbunatatii conditiilor de acces catre obiectivele turistice.
Astfel, zona centrală va deveni pietonal, dar sunt prevăzute și măsuri pentru fluidizarea traficului rutier in zona centrala a localitatii, ceea ce conduce la atat la realizarea unor economii de timp la transport, cat si la reducerea impactului negativ al transportului rutier asupra mediului. Mai mult, noile măsuri vin în continuarea investiției construirii unui lift cu cremalieră spre Cetate, ceea ce va duce la creșterea gradului de atractie a localității prin asigurarea conditiilor de conservare si punere in valoare a patrimoniului cultural si istoric..
De asemenea, rețeliștii vor schimba infrastructura în zonă, iar cablurile aeriene, care strică aspectul centrului, dar împiedică și accesul vizual către Cetate, vor fi îngropate.
Evident, aceste investițiii au efecte și în plan social și economic: se vor crea de locuri de munca, respectand principiile dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului, sunt sprijinite și valorificate resursele turistice culturale in conditiile in care turismul cultural – istoric este unul dintre cele mai importante domenii ale turismului.
Piața centrală va deveni pieto