Inflaţia de studenţi creează „afaceri pe orizontală”. La Braşov sunt deja două internate private, promovate
chiar pe site-ul Universităţii „Transilvania”
Studenţii şi-au luat ieri în primire camerele din căminele braşovene. Mii de tineri au roit în unităţile de cazare din Memorandumului şi de pe Colină Universităţii, pentru a se instala pe cele 4.233 de locuri puse la dispoziţie pentru ei. Cei care studiază deja la Braşov şi au acumulat mai mult de 3 restanţe n-au mai prins loc în camere. Rămăşi pe dinafară, s-au îndreptat către cele două cămine private din oraş.
90% procent de cazare, după eliminarea restanţierilor
Însoţiţi de părinţi şi cărând bagaje imense, mese şi aparate electrocasnice, tinerii studenţi au venit cu tot calabalâcul pentru a-şi lua camerele în primire. Nu toată lumea a avut însă locul asigurat în căminele de stat. Studenţii cu vechime au avut de dovedit că se ţin de învăţătură. „Am condiţionat cazarea de un număr de maxim de restanţe şi în această situaţie studenţii care au avut mai mult de 3 restanţe au pierdut locul de cazare în cămin. Ţinând cont de studenţii care îndeplinesc această condiţie şi de cei care intră în anul I, acoperim în jur de 88-90% din necesar”, a declarat profesor Valentin Munteanu, prorector Universitatea „Transilvania” Braşov.
Costurile sunt de 130 de lei pe lună în camere cu 4 locuri şi baie pe hol şi 145 lei pe lună în cameră cu 2 locuri şi baie în cameră.
Se declară sunt
mulţumiţi
Tineri din judeţe precum Vrancea, Prahova sau Dâmboviţa au venit să studieze la Braşov, atraşi mai ales de frumuseţea oraşului. Viitorii studenţi la Universitatea „Transilvania” se declară sunt mulţumiţi de condiţiile de cazare. „Sunt din Dărmăneşti, Dâmboviţa. Am ales Braşovul pentru că este un oraş frumos, iar facultatea este bună. Sunt studentă la Ştiinţe Econom