Restanţele pe care sucevenii le au la creditele în lei şi în valută au crescut cu 16,3 milioane de euro de la începutul acestui an şi până în luna august. Potrivit ultimului raport al Băncii Naţionale a României, la sfârşitul lunii august a.c. sucevenii aveau restanţe la bănci în sumă totală de 590,2 milioane de lei (aproximativ 131 de milioane de euro), cu 73,6 milioane de lei mai mult decât restanţele la creditele în lei şi în valută înregistrate la sfârşitul lunii ianuarie 2012.
Din datele furnizate de BNR rezultă faptul că restanţele pe care sucevenii le au la creditele contractate în moneda naţionale au o valoare de 335,2 milioane de lei, în timp ce restanţele la creditele în valută au fost de 181,4 milioane de lei.
De asemenea, persoanele fizice şi juridice din judeţul Suceava au credite în lei însumând 1,636 miliarde de lei şi împrumuturi în valută de 1,610 miliarde de lei.
Valoarea cea mai mare a creditelor în lei a fost înregistrată la cele pentru consum. Astfel, populaţia judeţului Suceava are împrumuturi de 460,7 milioane de lei pentru consum şi de doar 18,7 milioane de lei pentru locuinţe.
Persoanele fizice din judeţul Suceava au preferat creditele în valută pentru achiziţionarea de locuinţe, valoarea acestora fiind de 359,2 milioane de lei.
Nu în ultimul rând, potrivit raportului BNR, valoarea creditelor curente în lei a scăzut de la 1,291 miliarde de lei în ianuarie a.c., la 1,287 miliarde de lei. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la creditele curente în valută, acestea scăzând de la 1,427 miliarde de lei, suma înregistrată la începutul anului, la 1,368 miliarde de lei la sfârşitul lunii august.
Restanţele pe care sucevenii le au la creditele în lei şi în valută au crescut cu 16,3 milioane de euro de la începutul acestui an şi până în luna august. Potrivit ultimului raport al Băncii Naţionale a României, la sfârşitu