Steven Spielberg, cu o cariera de aproape 40 de ani in spate, este castigator a trei premii Oscar si este considerat producatorul cu cel mai mare succes financiar al tuturor timpurilor. In spatele carierei sale stralucitoare a existat insa tot timpul o lupta: cea cu dislexia, dupa cum marturisit insusi acesta.
Problemele date de aceasta afectiune au inceput inca din copilarie, insa Spielberg a fost diagnosticat numai in urma cu cinci ani: "Acest diagnostic a explicat multe lucruri; a fost ultima piesa a unui puzzle misterios pe care l-am pastrat pentru mine in toti acesti ani", a marturisit regizorul, potrivit Daily Mail.
Primii ani de scoala au fost marcati de rusinea de a nu putea invata sa citeasca: "In cazul meu, a fost imposibil sa invat sa citesc ceva in primii doi ani de scoala. Am ramas cu doi ani in urma celor de o seama cu mine. Era ingrozitor sa fiu scos in fata clasei si sa fiu pus sa citesc."
Pasiunea si faptul ca a reusit sa-si faca o cariera in cinematografie l-au ajutat foarte mult: "Nu m-am mai simtit ca o victima. Filmele m-au ajutat cu adevarat... M-au salvat de rusine, de culpabilitate. A face filme a fost marea mea evadare", declara convins autorul productiei "Lista lui Schindler".
Steven Spielberg a facut tot posibilul ca aceasta dificultate de a invata sa nu-i afecteze viata sa profesionala. Si-a inceput cariera in 1973, iar astazi, la varsta de 65 de ani, este la fel de pasionat de ceea ce face. In prezent lucreaza la productia "Lincoln", dedicata vietii presedintelui american Abraham Lincoln.
Steven Spielberg nu este singura personalitate atinsa de aceasta afectiune. Printre cei afectati de aceeasi problema se numara Albert Einstein, Agatha Christie, Walt Disney, Winston Churchill, Cher si Tom Cruise, potrivit Disabled.world.
Aceasta boala, care impiedica dezvoltarea capa