Sărbătoarea anuală a ştiinţelor exacte a avut loc vineri la Bucureşti, în faţa Bibliotecii Naţionale, dar şi la Sinaia, Piatra-Neamţ, Târgu-Mureş, Suceava şi Tulcea.
Incursiuni de neuitat în trecutul speciei umane. Observaţii astronomice cu telescoape performante. Experimente ştiinţifice haioase, al căror principal scop este acela de a le arăta tuturor că primul pas spre ştiinţele exacte poate fi făcut cu hotărâre chiar şi în joacă. Toate acestea şi multe alte surprize te aşteaptă vinerea aceasta, începând cu ora 16.00, în faţa Bibliotecii Naţionale din Bucureşti, cu ocazia derulării unui eveniment fără pereche, „Noaptea Cercetătorilor 2012". Manifestări similare vor avea loc şi la Sinaia, Piatra-Neamţ, Târgu-Mureş, Suceava şi Tulcea.
„Noaptea Cercetătorilor" a avut loc zi în ultima vinere a lunii septembrie. Pentru toţi pasionaţii de ştiinţe şi descoperiri, revista „Ştiinţă&tehnică" a pregătit, în cadrul acestui eveniment, un program special.
Mai întâi, jurnalistul Adrian Nicolae va propune pentru „Noaptea Cercetătorilor" o fascinantă incursiune în trecutul speciei umane. Pe parcursul ultimilor 150 de ani, 99 la sută din informaţiile legate de apariţia lui Homo Sapiens, a strămoşilor săi şi a rudelor mai mult sau mai puţin îndepărtate au venit exclusiv din câmpul arheologiei. Fragmente de os, uneori de unelte sau vetre arhaice, schelete de cele mai multe ori extrem de alterate şi incomplete au fost singurele indicii care au adus un dram de lumină asupra misteriosului nostru trecut.
Astăzi, paleoantropologia cunoaşte un boom extraordinar datorită tehnologiei genetice, iar vechile teorii cu privire la evoluţia speciei umane au fost înlocuite una câte una.
Tot în spaţiul „Ştiinţă &tehnică" vei avea posibilitatea să testezi şi să te joci cu cele mai performante televizoare inteligente 3D, cu control gestual şi vocal, sau să participi l