România va înlocui MIG-ul. De ce a ales F-16 (România Liberă) - Duşa: Lista electorală trebuie să fie una singură (Jurnalul Naţional) - Universitatea Bioterra, fabrica de diplome a ştabilor (Evenimentul Zilei) - Viaţa în Certeju, cianuri sau foame (Adevărul)
De ce a întins-o Ponta „Vreau acasă” de la CSAT (Gândul)
Marian Sultănoiu se aştepta ca premierul să se declare nemulţumit şi să reacţioneze năbădăios la şedinţa CSAT. “Dacă nu s-ar fi dus, i s-ar fi reproşat că nu doreşte - măcar să încerce - o oarecare coabitare. Dacă n-ar fi plecat, i s-ar fi reproşat coabitarea. Plecând, a dorit să-i convingă pe unii că nu e posibilă coabitarea. Această inginerie, la fel ca raidurile pre-suspendare, post-referendum şi privatizare Oltchim se vor întoarce împotriva sa. Dacă un premier se ridică, după 40 de minute de discuţii, de la masa la care s-au aşezat toţi responsabilii cu apărarea unei ţări, e grav. Să nu te intereseze, în calitate de prim-ministru al unei ţări NATO, măcar ce fel de avioane de luptă urmează să cumpere guvernul tău, de unde şi pe câţi bani, asta arată totuşi că suntem în aer...”
România va înlocui MIG-ul. De ce a ales F-16 (România Liberă)
România va achiziţiona avioane multirol. Aparatele de luptă, de fabricaţie americană, vor fi aduse din Portugalia. Preţul pentru 12 aparate la mâna a doua este în jur de 600 milioane dolari, suma va fi achitată treptat, în termen de cinci ani, cu o primaă tranşă de 70 milioane dolari, care ar trebui achitată anul viitor. De ce F-16, şi nu altceva? F-16 rămâne cea mai bună alegere sub raportul cost-beneficii. Este vorba de avioane dotate cu echipamente de ultimă generaţie, testate în Libia, care asigură cel mai înalt grad de interoperabilitate cu cea mai puternică aviaţie NATO, care asigură tranziţia optimă către viitoarea generaţie de avioane - F35 - şi care consolidează din punct de v