Câteva sute bune de oameni s-au strâns în Piața Cetății și în curtea Palatului Principilor vineri seară, în a doua zi a „Alba Iulia Music & Film Festival”. După aproximativ două ore de jazz, albaiulienii au avut de ales între două proiecții speciale, una clasică și muzical-comică, iar cealaltă nouă, modernă, cu o poveste și imagini cutremurătoare.
După ce prima zi a festivalului de muzică și film de la Alba Iulia a reușit să adune în zona istorică a orașului peste 1.000 de persoane, aceștia au ales să revină și în cea de-a doua seară. Programul a început cu un concert de jazz, susținut de orchestra Transilvania Brass. Cei câțiva spectatori care au ieșit în Piața Cetății mai devreme au avut ocazia să asculte câteva piese clasice de jazz american, interpretate în mod excepțional de muzicienii clujeni profesioniști din orchestră.
În continuare, cei prezenți au avut parte de câteva zeci de minute de etno-jazz, prin concertul Kusak/Naidin Quartet. Aceștia au reușit să îi răscolească pe cei sensibili la muzica folclorică autentică românească, prin interpretări originale ale unor piese vechi, din repertorii valoroase, de genul celui al Mariei Tănase.
Dacă în Piața Cetății, până la începutul filmului „Cântecele Mării”, realizat în 1970 de Francisc Munteanu, un spectator nu ar fi avut dificultăți în a-și găsi un scaun, curtea Palatului Principilor, unde a rulat filmul „Undeva în Palilula”, realizat de regizorul sibian Silviu Purcărete, a fost preferința câtorva sute de persoane. Povestea din „orășelul fantomă” Palilula a confirmat că stilul specific al regizorului pe scene de teatru, cu abundențe vizual-olfactiv-gustativ-tactile, poate fi „pus” și pe ecran, cu un efect cel puțin la fel de răscolitor.
Acesta este programul următoarelor zile ale „Alba Iulia Music & Film Festival”:
Sâmbătă, 29 septembrie
Piata Cetatii Open Air
20.00 “Despr